top of page

Geschiedenis

Geschiedenis

Op 13 oktober 1988 is op initiatief van Janny Blank in bejaardenhuis De Rozenburcht in

De Goorn "Gemengd koor Evergreen" opgericht.

Vanaf de start oefent Evergreen wekelijks op donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in kerk "De Groene Toren" in Avenhorn. Bij de start was Wim Broer uit Enkhuizen zowel dirigent als pianist. Al spoedig kwam Frank Hoebe uit Spierdijk de pianobegeleiding verzorgen.

In de loop der jaren heeft het koor regelmatig opgetreden. In 1992 won Evergreen het korenfestival van het koor Back in Time in Obdam. Evergreen organiseerde ook zelf regelmatig concerten bijvoorbeeld met De Moonliners, Familie Hoebe en Fun. Samen met de Bond van Zangkoren in Noord-Holland organiseerde Evergreen een groot korenfestival in de sporthal in de Goorn (1994) voor koren met een populair 'evergreen' repertoire. Gemend koor Evergreen was in West-Friesland een van de eerste koren op dit gebied, maar kreeg veel navolging. Onder leiding van Frank Hoebe heeft Evergreen een cd opgenomen in cultureel centrum Pancratius in Oosterblokker.

Wim Broer dirigeerde ons 5-jarig jubileum, Frank Hoebe ons 10-jarig jubileum en Alex Hylkema ons 15-jarig jubileum. Patrick Rus dirigeerde ons bij het 20-, 25- en 30-jarig bestaan.

 

Tijdens het 30-jarig jubileumjaar heeft Evergreen naam gemaakt door legendarische concerten neer te zetten met als thema ABBA meets Queen. Maar liefst 4x werd "De Groene Toren" uitverkocht en konden onze gasten genieten van een spectaculair versierde zaal. Onze zang werd afgewisseld en ondersteund met een grootse lichtshow en prachtige beelden via een aantal beamers. Dit alles onder leiding van Patrick Rus, die hierna de directie overdroeg aan Lotte Hoebe.

Met Lotte Hoebe aan het roer waren wij bijna klaar om een nieuwe concertenreeks te geven met als thema Songfestival. Een maand ervoor gooide Corona roet in het eten. Slechts een optreden hebben wij met haar gehad. Dat was wèl in Paradiso. 

Tijdens concerten wordt de begeleiding uitgebreid met diverse muzikanten op gitaar, basgitaar en drums. De repetities hebben naast de dirigent ook vaak begeleiding op de piano. Na Marieke Duin hebben o.a. Ted Knijn, Maartje Koning en Bodien Koopman ons begeleid.

Sinds april 2022 is Maartje Koning onze dirigent. Eerder begeleidde zij ons al op de piano. Een aantal jaren heeft deze nog jonge dirigent haar sporen al verdiend, door diverse concerten te organiseren en begeleiden. 

bottom of page